Voor wie?

Ben je ondernemer met een goed plan of idee voor scholing, omscholing en ontwikkeling van je werknemers? Maar ontbreekt het je aan tijd en middelen om het uit te voeren? Dan is MKB!dee misschien wel je antwoord. Bedrijven die een oplossing bedenken voor het bijscholen van hun personeel maken ook dit jaar weer kans op een financiële bijdrage van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

De ontwikkelingen op het gebied van technologie en digitalisering gaan razendsnel. Hoe houd je dat als ondernemer bij? Hoe maak je in die sneltreinvaart van veranderingen en de waan van alledag een lerende organisatie van je bedrijf?
MKB!dee is een oplossing voor jouw onderneming als je tegen problemen aanloopt als:

  • Te weinig tijd of capaciteit voor scholing
  • Mismatch tussen onderwijs en arbeidsmarkt
  • Investeringsonzekerheid: wat levert scholen van personeel me op? 
  • Hoge werkdruk door personeelstekort
  • Kennis over methodes of goed te gebruiken HR-tools ontbreekt
  • De gewenste scholing bestaat nog niet of is niet goed te vinden

Met MKB!dee stimuleert Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, investeringen die je als mkb-ondernemer doet in de scholing en ontwikkeling van jezelf en je huidige of toekomstige werknemers. 

MKB!dee

De doelgroep van MKB!dee is de ondernemer met een bedrijf tot 250 werknemers. Ook andere partijen, zoals brancheorganisaties, kunnen een subsidieaanvraag indienen als hun voorstellen zich richten op mkb-ondernemers. Minimaal 65 procent van de deelnemers in het samenwerkingsverband moet een mkb-ondernemer zijn.