Verhalen

Pedro Santos

Sinds 2018 gingen in totaal éénenzestig projecten met hulp van een financiële MKB!dee-injectie van start met als doel de kennis en vaardigheden van hun personeel te verbeteren. Hoe zijn ze te werk gegaan? Waar liepen ze tegenaan en waar staan ze nu? Op deze plek lichten we er een aantal uit waarvan we denken dat ze navolging verdienen. Door in te zoomen op de innovatieve oplossingen die ze bedachten hopen we je te inspireren. Want het zijn stuk voor stuk voorbeelden die bruikbaar zijn voor veel meer bedrijven.

Uitgelicht

All in the game” gebruikt gametechnieken voor eigentijdse en aantrekkelijke onboardinginstrumenten voor de betonsector.


Eerder verschenen:

“Verspeeks Digifans” een samenwerkingsmethode om processen binnen een mkb-bedrijf te verhandigen en verbeteren, in het bijzonder door digitalisering.

“Modern bestraten: hip & sexy!” een digitaal kennisplatform waar aankomende en huidige stratenmakers laagdrempelig kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen in het bestratingsvak.

LISA” de Learning and Intelligence Support App voor de zeevaart: een digitale community (toegankelijk op laptop én mobiel) waar maritieme professionals kennis afkomstig van bedrijven, leveranciers en onderwijsinstellingen vinden en met elkaar kennis en ervaring uitwisselen.

Project Vakman 2020” een opleidingsmethode voor stofferingsbedrijven waarmee leermeesters en leerlingstoffeerders naast vaktechnische ook persoonlijke, ‘zachte’, competenties ontwikkelen.