Ondernemers die een goed idee hebben om de vaardigheden van hun personeel te verbeteren, kunnen vanaf vandaag weer een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage. Daarvoor hebben ze tot 19 januari 2021 de tijd. Voor deze module geldt een plafond van 10 miljoen euro waarvan ten minste € 2,7 miljoen beschikbaar is voor aanvragen van kleine ondernemingen of een samenwerkingsverband waarvan ten minste één van de deelnemers een kleine onderneming is.
Met MKB!dee stimuleren Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, en Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mkb-ondernemers om in de ontwikkeling van werknemers te investeren. De ondernemers sporen zelf de knelpunten op en bedenken daar een innovatieve oplossing voor.
Overweeg je een aanvraag?
- Lees dan dit MKBidee stappenplan 2020. Daarin wordt de aanvraag kort en bondig toegelicht
- Aanvullende informatie vind je in het projectformat op de site van de RVO
- Lees ook de veelgestelde vragen. Gerichte vragen kun je stellen via het contactformulier.
Voorwaarden
De regeling is op enkele punten gewijzigd. Zo is het toepassen van relevante gedragswetenschappelijke inzichten als rangschikkingscriterium komen te vervallen. Uiteraard is het wel zo dat de regeling het doel heeft gedrag binnen de onderneming te veranderen met positief effect op de leercultuur.
Een project wordt hoger gerangschikt als de projectresultaten een grotere bijdrage leveren aan:
- Investeringen die zorgen voor meer en beter inzetbaar personeel in technische en ICT sectoren;
- Investeringen in menselijk kapitaal met het oog op digitalisering;
- Investeringen in menselijk kapitaal met het oog op de klimaat- en energietransitie; of
- het versterken van de leercultuur bij een kleine onderneming.
Knelpunten en voorbeelden van oplossingen
Om een indruk te geven van het palet aan oplossingen van de huidige lichting, hebben we elf veelgenoemde behoeften van mkb’ers, compleet met voorbeelden van oplossingen voor je op een rij gezet.